Rybí vývar se škeblemi a těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Hrášek
  • 65 g Těstoviny konzumní
  • 225 g Škeble čerstvé
  • 30 ml Olej olivový
  • 1000 ml Vývar rybí
  • 350 ml Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Tymián sušený
  • 2 špetka Bazalka
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 889 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 19.1 mg
  • Draslík 497.2 mg
  • Vláknina 3330.8 mg
  • Vitamín A 3330.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém kastrolu na rozehřátém oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli.

  • 2

    Ještě než cibule změní barvu, přidáme tymián, česnek, bazalku a chilli.

  • 3

    Poté zalijeme vývarem, vmícháme rajčatový protlak, cukr, osolíme a opepříme. Uvedeme do varu a při snížené teplotě za občasného míchání vaříme 15 minut.

  • 4

    Přidáme hrášek a vaříme dalších 5 minut.

  • 5

    Do vývaru vložíme zavářkové těstoviny a necháme vařit, až jsou těstoviny hotové.

  • 6

    Snížíme teplotu na minimum a přidáme mražené či nakládané škeble, necháme 2-3 minuty ohřát. Podle chuti dokořeníme.

  • 7

    Vývar podáváme ozdobený bazalkou a tymiánem.

Komentáře k receptu