Rybí vývar se škeblemi a těstovinami
Suroviny
- 90 g Hrášek
- 65 g Těstoviny konzumní
- 225 g Škeble čerstvé
- 30 ml Olej olivový
- 1000 ml Vývar rybí
- 350 ml Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Tymián sušený
- 2 špetka Bazalka
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 10 g
- Sodík 889 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 19.1 mg
- Draslík 497.2 mg
- Vláknina 3330.8 mg
- Vitamín A 3330.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém kastrolu na rozehřátém oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli.
-
2
Ještě než cibule změní barvu, přidáme tymián, česnek, bazalku a chilli.
-
3
Poté zalijeme vývarem, vmícháme rajčatový protlak, cukr, osolíme a opepříme. Uvedeme do varu a při snížené teplotě za občasného míchání vaříme 15 minut.
-
4
Přidáme hrášek a vaříme dalších 5 minut.
-
5
Do vývaru vložíme zavářkové těstoviny a necháme vařit, až jsou těstoviny hotové.
-
6
Snížíme teplotu na minimum a přidáme mražené či nakládané škeble, necháme 2-3 minuty ohřát. Podle chuti dokořeníme.
-
7
Vývar podáváme ozdobený bazalkou a tymiánem.