Plátky z okouna na mandlích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Petržel - nať
  • 800 g Okoun říční
  • 40 g Mandle plátky
  • 150 ml Mléko plnotučné
  • 120 ml Olej olivový
  • 2 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 697 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 491 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 21.8 mg
  • Draslík 210.6 mg
  • Vláknina 7410 mg
  • Vitamín A 7410 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 250.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oškrábeme rybám šupiny, vykucháme, nařežeme z nich plátky, vyjmeme páteř, vykostíme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Mandle nasypeme na plech a opražíme v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova. Mandle pokrájíme na tenké vločky. Omyjeme citrony, oloupeme, odstraníme bílou dužinu a pokrájíme na kolečka. Omyjeme, osušíme a nasekáme petrželku.

  • 2

    Rybí plátky zalijeme mlékem a necháme 10-15 minut marinovat. Scedíme, lehce obalíme v mouce, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme rybí plátky kůží navrch dozlatova. Stáhneme plamen a smažíme ještě 3 minuty. Otočíme a osmažíme dozlatova i po druhé straně. Stáhneme plamen ještě víc a smažíme další 3 minuty.

  • 3

    Přemístíme takto osmažené rybí plátky na servírovací mísu, omastíme zbývajícím máslem, které jsme nechali v pánvičce rozehřát, posypeme mandlemi a nasekanou petrželkou. Navrch poklademe kolečka citronu a hotový pokrm podáváme.

Komentáře k receptu