Plátky z okouna na mandlích
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 697 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 50 g
- Sodík 491 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 21.8 mg
- Draslík 210.6 mg
- Vláknina 7410 mg
- Vitamín A 7410 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 250.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oškrábeme rybám šupiny, vykucháme, nařežeme z nich plátky, vyjmeme páteř, vykostíme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Mandle nasypeme na plech a opražíme v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova. Mandle pokrájíme na tenké vločky. Omyjeme citrony, oloupeme, odstraníme bílou dužinu a pokrájíme na kolečka. Omyjeme, osušíme a nasekáme petrželku.
-
2
Rybí plátky zalijeme mlékem a necháme 10-15 minut marinovat. Scedíme, lehce obalíme v mouce, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme rybí plátky kůží navrch dozlatova. Stáhneme plamen a smažíme ještě 3 minuty. Otočíme a osmažíme dozlatova i po druhé straně. Stáhneme plamen ještě víc a smažíme další 3 minuty.
-
3
Přemístíme takto osmažené rybí plátky na servírovací mísu, omastíme zbývajícím máslem, které jsme nechali v pánvičce rozehřát, posypeme mandlemi a nasekanou petrželkou. Navrch poklademe kolečka citronu a hotový pokrm podáváme.