Karbanátky s jarní cibulkou
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
- 100 g Strouhanka
- 500 g Maso mleté - mix
- 20.01 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Žemle tuková
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1 šálek Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 46 g
- Sodík 512 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 137.4 mg
- Draslík 171 mg
- Vláknina 2979.8 mg
- Vitamín A 2979.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme mleté maso se slaninou nakrájenou na kostičky, nadrobno nakrájenou cibulí a jarní cibulkou, prolisovaným česnekem, na kostičky nakrájenou žemlí navlhčenou mlékem, 1 vejcem, mlékem a majoránkou. Vše promícháme a podle potřeby přisypeme strouhanku. Směs osolíme a opepříme.
-
2
Z masové hmoty tvarujeme karbanátky. Obalíme je v hladké mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance.
-
3
Karbanátky smažíme na pánvi na oleji a po usmažení je necháme okapat na papírové utěrce.
-
4
Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami.