Plátky z kambaly s chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 33 g
- Sodík 713 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 408.8 mg
- Vláknina 673 mg
- Vitamín A 673 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest omyjeme a nakrájíme. Hlavičky necháme vcelku a vaříme odděleně od stonků. Hlavičky v páře, na dvouch lžicích oleje a trochou soli, stonky 10 minut v dostatečném množství mírně osolené vody. Stonky scedíme a rozmixujte se 4 lžícemi oleje a trochou soli.
-
2
Vytřeme olejem pekáč, vložíme plátky osolených a opepřených ryb, zalijeme bílým vínem. Pekáč přikryjeme hliníkovou fólií a necháme asi 10 minut v předehřáté troubě na 180°C. Plátky rybího masa přemístíme na servírovací mísu, přidáme chřestovou kaši, ozdobíme hlavičkami chřestu a hotový horký pokrm podáváme.