Okoni v marinámě
Suroviny
- 60 g Cibule
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Cukr krupice
- 10 g Šalvěj čerstvá
- 1200 g Okoun říční
- 2 g Oregano čerstvé
- 40 ml Olej olivový
- 250 ml Ocet vinný
- 20 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 2 ks Česnek
- 2 ks Bobkový list
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 493 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 18 g
- Sodík 488 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 78.8 mg
- Vláknina 4369 mg
- Vitamín A 4369 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lístky šalvěje očistíme a nasekáme. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na tenká kolečka. Oloupeme stroužky česneku a nasekáme je. Vykucháme ryby, promyjeme je, osušíme a obalíme v mouce. V pánvi rozehřejte dostatečné množství arašídového oleje, stejnoměrně na něm osmažte ryby dozlatova, vyjmeme je děrovanou kuchyňskou lopatkou a dáme okapat na savý kuchyňský papír.
-
2
V jiné pánvi osmažíme na olivovém oleji cibuli, přidáme stroužky česneku, lístky šalvěje, cukr a špetku soli. Promícháme vše, zalijeme vinným octem a uvedeme ho do varu. Stáhneme plamen, 10 minut vše povaříme, plamen zhasneme a necháme obsah pánve vychladnout. Do hlubší servírovací mísy narovnáme ryby, zalijeme je marinádou, přisypeme oregano a bobkové listy, mísu zakryjeme a před podáváním necháme stát na chladném místě 48 hodin.