Parmice po provensálsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 1200 g Parmice
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 303 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 100 mg
  • Draslík 889.8 mg
  • Vláknina 1859.5 mg
  • Vitamín A 1859.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Parmice očistíme a naporcujeme na větší kusy. Rybu osolíme, opepříme a usmažíme na pánvi s rozehřátým máslem.

  • 2

    Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme nahrubo. Vložíme do hrnce, přilijeme olivový olej, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a posekanou petrželku. Přivedeme k varu a vaříme 20 minut.

  • 3

    Porce parmice rozdělíme na talíře a přelijeme horkou omáčkou.

Komentáře k receptu