Parmice po provensálsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 19 g
- Sodík 303 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 100 mg
- Draslík 889.8 mg
- Vláknina 1859.5 mg
- Vitamín A 1859.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.6 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Parmice očistíme a naporcujeme na větší kusy. Rybu osolíme, opepříme a usmažíme na pánvi s rozehřátým máslem.
-
2
Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme nahrubo. Vložíme do hrnce, přilijeme olivový olej, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a posekanou petrželku. Přivedeme k varu a vaříme 20 minut.
-
3
Porce parmice rozdělíme na talíře a přelijeme horkou omáčkou.