Fazolové chilli con carne
Suroviny
- 500 g Fazole červené
- 400 g Protlak rajčatový
- 80 ml Olej olivový
- 250 ml Hovězí vývar základní
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 1.5 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 kávová lžička Oregano sušené
- 3 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 10 ks Hřebíček
- 3 stroužek Česnek
- 2.5 l Voda pitná
- 1.25 kg Hovězí maso mleté
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 952 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 30 g
- Sodík 650 mg
- Bílkoviny 80 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 155 mg
- Draslík 2422.5 mg
- Vláknina 34509.9 mg
- Vitamín A 34509.9 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tři stroužky česneku prolisujeme, do jedné cibule napícháme hřebíčky, zbylé dvě nakrájíme najemno.
-
2
Fazole namočíme přes noc do vody, ráno je scedíme a povaříme deset minut v 1500 ml čisté vody spolu s půl lžičkou kmínu, jedním prolisovaným česnekem, petrželí, cibulí s hřebíčkem, bobkovým listem a solí. Vaříme je asi hodinu a půl na mírném ohni. Vyjmeme cibuli, bobková list, petržel a fazole scedíme.
-
3
Na pánvi na třech čtvrtinách oleje smažíme doměkka nasekané cibule, přidáme zbylý česnek na minutu a směs pak vyjmeme.
-
4
Na pánvi na se zbytkem oleje opékáme maso dozlatova, přidáme cibuli s česnekem, oregano, zbytek kmínu, protlak, vývar, sůl, chilli a pod pokličkou vše vaříme asi třicet minut. Přidáme fazole a dusíme je dalších třicet minut.
-
5
Okamžitě podáváme.