Mořský ďas s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 12 g
- Sodík 524 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 37.5 mg
- Draslík 950.4 mg
- Vláknina 4318.5 mg
- Vitamín A 4318.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme brambory a nakrájíme na kolečka. Nasekáme petrželku společně s česneku. Omyjeme rybí plátky a nakrájíme je na proužky.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, vhodíme do ní pokrájené brambory, posypeme je nasekaným česnekem a petrželkou, zalijeme je naběračkou vody a na mírném plameni je povaříme asi 10 minut nebo dokud nebudou měkké.
-
3
Vložíme na brambory pokrájené rybí maso, posypeme ho šafránem, zalijeme vínem a necháme víno na prudkém plameni vyvařit. Přidáme špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře a na středním plameni vše ještě 5 minut podusíme a rybí maso poléváme vydušenou šťávou. Hotový pokrm přemístíme na servírovací mísu a horký podáváme.