Pappardelle ve vývaru ze slávek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 563 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1229 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 70 mg
- Draslík 1061.6 mg
- Vláknina 5640 mg
- Vitamín A 5640 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odrhneme slávky, vhodíme do pánve a na prudkém ohni necháme pod pokličkou otevřít. Vyloupeme měkkýše ze skořápek a dáme do mísy. Skořápky a neotevřené slávky vyhodíme. Jemně scedíme tekutinu z vaření a uschováme.
-
2
Oloupeme česnek a mírně podrtíme. Omyjeme petrželku, osušíme a nasekáme. Ve vařící vodě spaříme rajčata a nahrubo nasekáme.
-
3
Na oleji osmažíme česnek, přidáme nasekaná rajčata, sůl, pepř a 8 minut podusíme. Přilijeme tekutinu z vaření slávek, 2 naběračky vařící vody. Vše promícháme, povaříme a po 3 minutách přidáme vyloupané měkkýše.
-
4
Uvaříme těstoviny v osolené vodě, scedíme a přidáme do rajčatové polévky se slávkami. Vše minutu povaříme. Hotovou polévku posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.