Treska na anglický způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 24 g
- Sodík 768 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 324.8 mg
- Draslík 951 mg
- Vláknina 10677 mg
- Vitamín A 10677 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou tresku naporcujeme na větší kusy, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni 15 minut, vyndáme z vody, osolíme, opepříme a necháme v teple. Do téže vody vložíme očištěný a pokrájený pastiňák, vodu osolíme a povaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat.
-
2
Na talířích upravíme porce tresky, obložíme vařeným pastiňákem a vařenými bramborami, vše ještě zalijeme rozpuštěným máslem. Posypeme posekanou petrželkou a kostičkami uvařeného vejce natvrdo.