Těstoviny s brokolicí a oříšky
Suroviny
- 500 g Brokolice
- 30 g Máslo čerstvé
- 55 g Sýr Parmezán
- 400 g Těstoviny konzumní
- 80 ml Olej olivový
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Ančovička - filety
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Oříšky piniové
- 3 polévková lžíce Hrozinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 853 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 39 g
- Sodík 765 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 45.4 mg
- Draslík 771.7 mg
- Vláknina 9017.8 mg
- Vitamín A 9017.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 113.8 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrozinky namočíme na patnáct minut do horké vody.
-
2
Na pánvi opražíme oříšky a odložíme je stranou.
-
3
V hrnci v osolené vodě vaříme brokolici tři minuty.
-
4
Na pánvi na oleji smažíme kolečka cibule asi pět minut, přidáme nakrájené rozmačkané ančovičky, brokolici, hrozinky, oříšky a vše osolené a opepřené restujeme pět minut.
-
5
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu a na másle a strouhaném parmezánu je chvíli ohříváme.