Bakaliaros na cibuli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 0.5 dl Voda pitná
  • 0.1 dl Olej rostlinný
  • 1 kg Cibule
  • 1.5 kg Filé z aljašské tresky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 462 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 561 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 93.8 mg
  • Draslík 281.3 mg
  • Vláknina 7811.3 mg
  • Vitamín A 7811.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z tresky nakrájíme na menší porce, obalíme v hladké mouce a osmažíme v hluboké pánvi na oleji. Odložíme na talíř, pánev vytřeme papírovým ubrouskem, rozpustíme máslo a na něm usmažíme cibuli, nakrájenou na kolečka. Přidáme rozmixovaná rajčata, osolíme, opepříme, necháme na mírném ohni asi 15 minut povařit.

  • 2

    Na takto připravenou omáčku vložíme osmažené kousky ryby, podlijeme mírně vodou a na mírném ohni vaříme asi 30 minut.

  • 3

    Ihned podáváme například s chlebem.

Komentáře k receptu