Rýžový nákyp s krabí omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Petržel - nať
  • 50 g Šafrán
  • 600 g Krab
  • 300 g Rýže Basmati
  • 80 ml Olej olivový
  • 750 ml Vývar rybí
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 661 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1569 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 106.5 mg
  • Draslík 1417.6 mg
  • Vláknina 10197.5 mg
  • Vitamín A 10197.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme rýži. Oloupeme cibuli, nasekáme na jemno, vhodíme do pánve s 20 g másla a osmažíme. Přidáme rýži a smažíme 1-2 minuty. Přidáme šafrán rozpuštěný v troše rybího vývaru. Poté přilijeme zbývající vařící vývar a dáme pánev s pokličkou na 20 minut do trouby předehřáté na 190 °C.

  • 2

    Připravíme omáčku. Omyjeme kraby a dáme stranou. Kraby povaříme v osolené vodě 3-4 minuty. Vyjmeme, vybereme maso, odstraníme z chrupavky a krunýře vyhodíme.

  • 3

    Omyjeme petrželku a nasekáme. Pórek omyjeme a nasekáme. Ve vařící vodě spaříme rajčata a hrubě nasekáme.

  • 4

    Do pánve nalijeme olej a osmažíme pórek. Přidáme krabí maso, osmažíme. Přisypeme nasekaná rajčata, osolíme a opepříme, za občasného zamíchání 8-10 minut dusíme. Posypeme nasekanou petrželkou.

  • 5

    Rýži vyndáme z trouby, vmícháme máslo a rýži. Rozdělíme do jednotlivých talířů, uhladíme a pokrm podáváme horký s krabí omáčkou.

Komentáře k receptu