Rýžový nákyp s krabí omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 661 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1569 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 106.5 mg
- Draslík 1417.6 mg
- Vláknina 10197.5 mg
- Vitamín A 10197.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme rýži. Oloupeme cibuli, nasekáme na jemno, vhodíme do pánve s 20 g másla a osmažíme. Přidáme rýži a smažíme 1-2 minuty. Přidáme šafrán rozpuštěný v troše rybího vývaru. Poté přilijeme zbývající vařící vývar a dáme pánev s pokličkou na 20 minut do trouby předehřáté na 190 °C.
-
2
Připravíme omáčku. Omyjeme kraby a dáme stranou. Kraby povaříme v osolené vodě 3-4 minuty. Vyjmeme, vybereme maso, odstraníme z chrupavky a krunýře vyhodíme.
-
3
Omyjeme petrželku a nasekáme. Pórek omyjeme a nasekáme. Ve vařící vodě spaříme rajčata a hrubě nasekáme.
-
4
Do pánve nalijeme olej a osmažíme pórek. Přidáme krabí maso, osmažíme. Přisypeme nasekaná rajčata, osolíme a opepříme, za občasného zamíchání 8-10 minut dusíme. Posypeme nasekanou petrželkou.
-
5
Rýži vyndáme z trouby, vmícháme máslo a rýži. Rozdělíme do jednotlivých talířů, uhladíme a pokrm podáváme horký s krabí omáčkou.