Kuřecí na mangu a citronu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 20 g Zázvor celý
  • 150 g Fazole černé
  • 20 ml Med včelí
  • 40 ml Víno bílé
  • 20 ml Ocet vinný
  • 5.5 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 2 ks Celer bulvový
  • 1 ks Mango
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 279 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 556 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 1233.2 mg
  • Vláknina 14227.2 mg
  • Vitamín A 14227.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mango oloupeme, odstraníme pecku a nakrájíme dužinu na kostičky.

  • 2

    Na wok pánvi na oleji restujeme tři minuty dva prolisované stroužky česneku, nasekaný zázvor a kuřecí na nudličky. Pak vložíme fazole, nakrájené celery, nudličky papriky a za čtyři minuty i nakrájené cibulky, mango, sůl, pepř a dvě minuty vše restujeme.

  • 3

    Vedle smícháme šťávu, víno, ocet a med. Nakonec směs vlijeme do pánve a povaříme dvě minuty.

  • 4

    Pokrm podáváme s koriandrem.

Komentáře k receptu