Kuřecí na mangu a citronu
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 20 g Zázvor celý
- 150 g Fazole černé
- 20 ml Med včelí
- 40 ml Víno bílé
- 20 ml Ocet vinný
- 5.5 ml Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Sůl mořská
- 2 ks Celer bulvový
- 1 ks Mango
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 279 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 4 g
- Sodík 556 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 64 mg
- Draslík 1233.2 mg
- Vláknina 14227.2 mg
- Vitamín A 14227.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mango oloupeme, odstraníme pecku a nakrájíme dužinu na kostičky.
-
2
Na wok pánvi na oleji restujeme tři minuty dva prolisované stroužky česneku, nasekaný zázvor a kuřecí na nudličky. Pak vložíme fazole, nakrájené celery, nudličky papriky a za čtyři minuty i nakrájené cibulky, mango, sůl, pepř a dvě minuty vše restujeme.
-
3
Vedle smícháme šťávu, víno, ocet a med. Nakonec směs vlijeme do pánve a povaříme dvě minuty.
-
4
Pokrm podáváme s koriandrem.