Zapečené penne s mořskými plody
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 665 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 74 g
- Sodík 855 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 139.5 mg
- Draslík 1063.2 mg
- Vláknina 9657.5 mg
- Vitamín A 9657.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme stonky chřestu, oloupeme a pokrájíme na kousky. Oškrábeme mrkev. Oloupeme brambory, všechnu zeleninu nadrobno pokrájíme. Petrželku nasekáme.
-
2
Oloupeme ocásky garnátů. Omyjeme plátky mořského jazyka a plátky z mořského ďasa, pokrájíme na kousky. Ve vařící vodě povaříme asi 5 minut pokrájenou mrkev, 3 minuty pokrájený chřest, cukety a brambory a nakonec všechno scedíme.
-
3
Přendáme povařenou zeleninu do zapékací nádoby, promícháme ji, navrch položíme pokrájené ryby a ocásky garnátů. Vše osolíme a opepříme, přilijeme bílé víno a olej a nakonec přisypeme trochu nasekané petrželky. Nádobu zakryjeme hliníkovou fólií a v troubě předehřáté na 180 °C zapékáme 5-6 minut.
-
4
Mezitím vaříme těstoviny, promícháme s obsahem zapékací nádoby, posypeme zbývající petrželkou 5 minut, zapečeme a horké podáváme.