Zapečené penne s mořskými plody

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny Penne
  • 200 g Garnát obecný
  • 200 g Mořský jazyk
  • 200 g Mořský ďas
  • 300 g Chřest bílý
  • 200 g Brambory
  • 200 g Cuketa
  • 40 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Mrkev kořen
  • 50 ml Víno bílé
  • 50 ml Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 665 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 855 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 139.5 mg
  • Draslík 1063.2 mg
  • Vláknina 9657.5 mg
  • Vitamín A 9657.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme stonky chřestu, oloupeme a pokrájíme na kousky. Oškrábeme mrkev. Oloupeme brambory, všechnu zeleninu nadrobno pokrájíme. Petrželku nasekáme.

  • 2

    Oloupeme ocásky garnátů. Omyjeme plátky mořského jazyka a plátky z mořského ďasa, pokrájíme na kousky. Ve vařící vodě povaříme asi 5 minut pokrájenou mrkev, 3 minuty pokrájený chřest, cukety a brambory a nakonec všechno scedíme.

  • 3

    Přendáme povařenou zeleninu do zapékací nádoby, promícháme ji, navrch položíme pokrájené ryby a ocásky garnátů. Vše osolíme a opepříme, přilijeme bílé víno a olej a nakonec přisypeme trochu nasekané petrželky. Nádobu zakryjeme hliníkovou fólií a v troubě předehřáté na 180 °C zapékáme 5-6 minut.

  • 4

    Mezitím vaříme těstoviny, promícháme s obsahem zapékací nádoby, posypeme zbývající petrželkou 5 minut, zapečeme a horké podáváme.

Komentáře k receptu