Rajská polévka z čerstvých rajčat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 5 g
- Sodík 504 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 462.8 mg
- Vláknina 5743.8 mg
- Vitamín A 5743.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z kuřecích odřezků, skeletů apod. připravíme kuřecí vývar.
-
2
Ve velkém hrnci na oleji na mírném plameni dusíme asi čtyřicet pět minut na čtvrtky pokrájenou cibuli, rajčata a na plátky nakrájený česnek a hrubě nasekaný jeden řapík celeru. Zeleninu občas promícháme.
-
3
Hotovou směs rozmixujeme a propasírujeme do dalšího hrnce. Směs smícháme s vývarem, když se začne vařit, přidáme těstoviny a vaříme dalších asi deset minut. Polévku osolíme a opepříme. Na talíři zdobíme posekanou petrželovou natí.