Rajská polévka z čerstvých rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 650 g Rajčata
  • 55 g Těstoviny Conchiglie
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 504 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 462.8 mg
  • Vláknina 5743.8 mg
  • Vitamín A 5743.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kuřecích odřezků, skeletů apod. připravíme kuřecí vývar.

  • 2

    Ve velkém hrnci na oleji na mírném plameni dusíme asi čtyřicet pět minut na čtvrtky pokrájenou cibuli, rajčata a na plátky nakrájený česnek a hrubě nasekaný jeden řapík celeru. Zeleninu občas promícháme.

  • 3

    Hotovou směs rozmixujeme a propasírujeme do dalšího hrnce. Směs smícháme s vývarem, když se začne vařit, přidáme těstoviny a vaříme dalších asi deset minut. Polévku osolíme a opepříme. Na talíři zdobíme posekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu