Polévka s pestem
Suroviny
- 450 g Brambory
- 100 g Těstoviny Conchiglie
- 50 g Česnekové máslo
- 50 g Petržel - nať
- 50 g Sýr Parmezán
- 450 g Cibule
- 50 g Oříšky piniové
- 625 ml Mléko plnotučné
- 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 625 ml Vývar drůbeží
- 0.25 kávová lžička Pepř bílý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Bageta
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 3 plátek Anglická slanina
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 687 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 32 g
- Sodík 861 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 61.8 mg
- Draslík 615.5 mg
- Vláknina 10445.7 mg
- Vitamín A 10445.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 651 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z kuřecích odřezků, skeletů apod. připravíme kuřecí vývar.
-
2
Slaninu pokrájenou na kostičky osmažíme ve velkém hrnci, poté přidáme na kostičky nakrájenou cibuli i brambory. Smažíme za stálého míchání zhruba deset minut. Přilijeme vývar s mlékem a vaříme na mírném plameni. Po deseti minutách varu přidáme těstoviny a vaříme dalších deset minut. Poté vmícháme šlehačku, posekanou petrželovou nať, sůl, pepř a dvě lžíce pesta.
-
3
Na talířích polévku zdobíme hoblinkami parmazánu. Přílohou je bageta potřená česnekovým máslem a rozpečená v troubě.
-
4
Pesto si utřeme z 50 g nasekané petrželky, dvou utřených stroužků česneku, drcených oříšků, nasekané bazalky, bílého pepře, 50 g parmazánu a 150 ml olivového oleje.