Polévka se srdcovkami a rajčaty

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Olej kukuřičný
  • 120 g Anglická slanina
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 400 g Rajčata
  • 60 g Petržel - nať
  • 550 g Mušle srdcovky
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Pórek
  • 2 ks Brambory rané
  • 1.2 l Vývar rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 707 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 1747 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 38.4 mg
  • Draslík 1086 mg
  • Vláknina 12732.5 mg
  • Vitamín A 12732.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.8 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme slaninu, přikryjeme a za občasného míchání při střední teplotě opékáme 5 minut. Opečenou slaninu osušíme na papírových kuchyňských utěrkách.

  • 2

    V hrnci předehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, brambory, celer a osolíme. Směs opékáme 10 minut za občasného míchání, dokud zelenina nezměkne.

  • 3

    Přimícháme pórek nakrájený na kolečka, rajčata na kostičky, petrželku a vývar. Obsah hrnce přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme 15 minut doměkka. Osolíme, opepříme a vmícháme srdcovky.

  • 4

    Polévku 3 minuty prohřejeme, podáváme teplou ozdobenou petrželkou a slaninou.

Komentáře k receptu