Polévka se srdcovkami a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 707 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 45 g
- Sodík 1747 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 38.4 mg
- Draslík 1086 mg
- Vláknina 12732.5 mg
- Vitamín A 12732.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.8 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 44.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme slaninu, přikryjeme a za občasného míchání při střední teplotě opékáme 5 minut. Opečenou slaninu osušíme na papírových kuchyňských utěrkách.
-
2
V hrnci předehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, brambory, celer a osolíme. Směs opékáme 10 minut za občasného míchání, dokud zelenina nezměkne.
-
3
Přimícháme pórek nakrájený na kolečka, rajčata na kostičky, petrželku a vývar. Obsah hrnce přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme 15 minut doměkka. Osolíme, opepříme a vmícháme srdcovky.
-
4
Polévku 3 minuty prohřejeme, podáváme teplou ozdobenou petrželkou a slaninou.