Empanadas s náplní z klobásy chorizo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 698 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 44 g
- Sodík 409 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 67 mg
- Draslík 55.6 mg
- Vláknina 6044.3 mg
- Vitamín A 6044.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme přepuštěné máslo. Pro přípravu 30 g přepuštěného másla potřebujeme asi 110 g čerstvého másla. Čerstvé máslo nakrájíme na kousky a vložíme do menší pánve, kterou dáme do hrnce do vodní lázně. Vaříme za občasného míchání na mírném ohni, dokud se nevypaří zbytečná tekutina, tedy asi 30 minut. Průběžně sbíráme vzniklou pěnu. Poté máslo přecedíme přes jemné plátno a nalijeme do uzavíratelné skleničky. Když vychladne, skleničku uzavřeme víčkem a dáme máslo vychladit do ledničky.
-
2
Čerstvé máslo a 30 g přepuštěného másla spolu s vínem a 80 ml vody v hrnci rozehřejeme, ale nevaříme. Po odstavení hrnce ze sporáku přimícháme mouku a špetku soli. Těsto důkladně promícháme a přikryté necháme 2 hodiny chladit.
-
3
Olivy plněné papričkami nakrájíme na kolečka, klobásu a papriku zbavenou semínek nakrájíme na drobné kostky. Přidáme špetku pepře a promícháme.
-
4
Z plátu vyváleného těsta vypichujeme kolečka o průměru 8-10 cm, na půlku kolečka vždy klademe náplň a pak přiložíme druhou půlku kolečka tak, že vzniknou taštičky. Jejich okraje k sobě pevně přitiskneme a taštičky smažíme na oleji dozlatova.