Brambory s cukrovým hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené ve slupce
  • 300 g Hrachové lusky
  • 200 g Bulgur
  • 300 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 186 g
  • Sodík 469 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 869.4 mg
  • Vláknina 36464.8 mg
  • Vitamín A 36464.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrášek omyjeme, rozpůlíme a povaříme 1 minutu v osolené vodě. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Očištěnou mrkev nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli nadrobno nasekáme.

  • 3

    100 ml vody uvedeme do varu, nalijeme na bulgur a necháme asi 10 minut stát. Potom bulgur vidličkou promícháme.

  • 4

    V pánvi na rozehřátém másle opečeme oloupané brambory dozlatova. Přidáme cibuli s mrkví a opékáme doměkka. Nakonec vmícháme cukrový hrášek, bulgur a vše krátce prohřejeme. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 5

    Do pokrmu vmícháme nahrubo nasekané lístky rozmarýnu a při podávání každou proci ozdobíme lístky petrželky.

Komentáře k receptu