Brambory s cukrovým hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 186 g
- Sodík 469 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 869.4 mg
- Vláknina 36464.8 mg
- Vitamín A 36464.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrášek omyjeme, rozpůlíme a povaříme 1 minutu v osolené vodě. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Očištěnou mrkev nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli nadrobno nasekáme.
-
3
100 ml vody uvedeme do varu, nalijeme na bulgur a necháme asi 10 minut stát. Potom bulgur vidličkou promícháme.
-
4
V pánvi na rozehřátém másle opečeme oloupané brambory dozlatova. Přidáme cibuli s mrkví a opékáme doměkka. Nakonec vmícháme cukrový hrášek, bulgur a vše krátce prohřejeme. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
5
Do pokrmu vmícháme nahrubo nasekané lístky rozmarýnu a při podávání každou proci ozdobíme lístky petrželky.