Smetanová omáčka s řeřichou
Suroviny
- 10 g Řeřicha
- 1 g Pepř černý mletý
- 5.6 g Máslo čerstvé
- 1 g Sůl
- 100 ml Víno bílé
- 200 ml Vývar z hovězích kostí
- 8 ml Mléko polotučné
- 8 ml Omáčka sójová
- 20 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 176 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 181 g
- Sodík 336 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 193.9 mg
- Draslík 324 mg
- Vláknina 5554 mg
- Vitamín A 5554 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle zprudka orestujeme najemno nakrájenou cibuli a nastrouhanou mrkev. Orestovanou mrkev a cibuli zalijeme vínem, vývarem a sójovou omáčkou. Přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme tak dlouho, dokud zelenina není měkká.
-
2
Než zelenina změkne, uvaříme vejce natvrdo. Poté vejce oloupeme a nasekáme na menší kousky. Kousky vejce přimícháme k omáčce.
-
3
Vše nakonec rozmixujeme.
-
4
K mouce po malých částech přimícháváme mléko, dokud nevymícháme hladkou kašičku. Tou zahustíme omáčku. Vše nakonec zalijeme smetanou a promícháme. Celou směs ještě 5 minut povaříme. Nakonec ochutíme solí, pepřem a nasekanou řeřichou. Podáváme k hrášku a zeleným fazolkám.