Divoký kanec Salmí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 702 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 34 g
- Sodík 289 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 389.5 mg
- Vláknina 4962.6 mg
- Vitamín A 4962.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve naporcujeme kančí maso a připravíme si větší keramickou nádobu s víkem. Oloupanou zeleninu nakrájíme na kolečka, polovinu dáme na dno, na to maso, koření a druhou polovinu zeleniny. Vše zalijeme vínem a koňakem, přikryjeme a necháme v lednici 24 hodin marinovat.
-
2
Druhý den vyjmeme porce masa, okapeme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji v hrnci. Přidáme rozmixovaná rajčata, marinádu a povaříme, dokud maso nezměkne, vyjmeme bobkový list. Když je maso dostatečně měkké, vyjmeme ho a uchováme v teple v troubě. Omáčku v hrnci ještě pár minut povaříme, dokud nezhoustne. Ručním mixérem rozmixujeme dohladka, maso servírujeme na talíř a polijeme omáčkou.