Zeleninový bochník
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 866 kcal
- Sacharidy 131 g
- Tuky 29 g
- Sodík 773 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 124 g
- Cholesterol 11.3 mg
- Draslík 637.1 mg
- Vláknina 13905 mg
- Vitamín A 13905 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Protlak rozmícháme v 280 ml teplého mléka. Droždí rozmícháme ve zbytku teplého mléka, smícháme ho s moukou, solí, cukrem, šťávou, olejem a protlakem. Ze směsi vytvoříme těsto, deset minut ho zpracováváme, přikryjeme utěrkou a necháme dvě hodiny kynout. Mezitím nasekáme rajčata a cibuli. Těsto vytvarujeme na čtyři bochníky a na pečícím papíře na plechu je pod utěrkou necháme kynout dalších čtyřicet pět minut.
-
2
Pak je pečeme tři čtvrtě hodiny v troubě, necháme je zchladnout.