Dort s jablky
Suroviny
- 115 g Ořechy vlašské
- 170 g Hrozinky
- 420 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 g Máslo čerstvé
- 50 g Cukr moučkový
- 300 g Cukr krupice
- 350 ml Olej olivový jedlý
- 350 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Tresť vanilková
- 1 kávová lžička Soda jedlá
- 3 ks Vejce slepičí
- 7 ks Jablka
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 841 kcal
- Sacharidy 102 g
- Tuky 46 g
- Sodík 106 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 77.7 mg
- Draslík 352.3 mg
- Vláknina 10871.2 mg
- Vitamín A 10871.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 142.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180°C.
-
2
Dortovou formu o průměru 23 cm vymažeme máslem.
-
3
Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky.
-
4
Do misky prosejeme mouku se solí, sodou a skořicí.
-
5
V míse mixerem našleháme do pěny cukr s olejem. Poté postupně zašleháme vajíčka, zamícháme mouku a vlijeme mléko. Vmícháme sypkou směs, přidáme vanilkovou esenci. Na konec zamícháme kousky jablek, posekané ořechy a hrozinky.
-
6
Těsto vlijeme do formy a pečeme zhruba 1 hodinu a půl. Do těsta vpíchneme špejli, pokud se těsto nelepí, je dort hotový. Dort necháme ve formě zchladnout zhruba 15 minut a pak vyklopíme na mřížku. Vychladlý dort pocukrujeme.