Dort s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 115 g Ořechy vlašské
  • 170 g Hrozinky
  • 420 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr moučkový
  • 300 g Cukr krupice
  • 350 ml Olej olivový jedlý
  • 350 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 7 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 841 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 106 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 77.7 mg
  • Draslík 352.3 mg
  • Vláknina 10871.2 mg
  • Vitamín A 10871.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 142.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180°C.

  • 2

    Dortovou formu o průměru 23 cm vymažeme máslem.

  • 3

    Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky.

  • 4

    Do misky prosejeme mouku se solí, sodou a skořicí.

  • 5

    V míse mixerem našleháme do pěny cukr s olejem. Poté postupně zašleháme vajíčka, zamícháme mouku a vlijeme mléko. Vmícháme sypkou směs, přidáme vanilkovou esenci. Na konec zamícháme kousky jablek, posekané ořechy a hrozinky.

  • 6

    Těsto vlijeme do formy a pečeme zhruba 1 hodinu a půl. Do těsta vpíchneme špejli, pokud se těsto nelepí, je dort hotový. Dort necháme ve formě zchladnout zhruba 15 minut a pak vyklopíme na mřížku. Vychladlý dort pocukrujeme.

Komentáře k receptu