Dort zdobený pomeranči
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 884 kcal
- Sacharidy 129 g
- Tuky 37 g
- Sodík 135 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 87 g
- Cholesterol 210 mg
- Draslík 364.6 mg
- Vláknina 4951.3 mg
- Vitamín A 4951.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 71 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180 °C. Dortovou formu o průměru 23 cm vyložíme pečícím papírem a vymažeme máslem.
-
2
Do misky prosejeme mouku se solí a kypřícím práškem.
-
3
V míse mixerem našleháme do pěny 115 gramů cukru se změklým máslem a pomerančovou kůrou. Poté postupně zašleháme vajíčka, zamícháme mouku a vlijeme mléko.
-
4
Těsto dáme do formy a pečeme zhruba půl hodiny až se začne oddělovat od formy. Korpus necháme ve formě.
-
5
V mezičase připravíme sirup. Rozpustíme v rendlíku 115 gramů cukru s pomerančovou šťávou, do směsi vložíme pomerančové plátky pokrájené na čtvrtky a vaříme asi deset minut. Poté necháme sirup vychladnout. Horký korpus propícháme špejlí, nalijeme na něj sirup a necháme vsáknout. Povrch korpusu zdobíme čtvrtkami plátků pomeranče.