Plody moře na česneku a estragonu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 11 g
- Sodík 419 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 5.5 mg
- Draslík 174.5 mg
- Vláknina 1178 mg
- Vitamín A 1178 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji orestujeme plody moře, najemno nasekanou cibuli a česnek. K této směsi přimícháme estragon. Směs podlijeme vínem a rybím vývarem. Vše povaříme tak dlouho, dokud šťáva nezhoustne.
-
2
Poté nastrouháme citronovou kůru, kterou promícháme se směsí česneku, cibule, estragonu, vína a vývaru. Nakonec přilijeme smetanu a přivedeme k varu. Vše zahustíme jíškou. Osolíme a opepříme podle chuti.