Bílé fazole na lyonský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 2 g
- Sodík 219 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 1.7 mg
- Draslík 1911.6 mg
- Vláknina 32289.8 mg
- Vitamín A 32289.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předem namočené fazole vaříme spolu s kouskem cibule, karotky a snítkou petrželky 45 minut doměkka, scedíme a necháme okapat.
-
2
Do teplých fazolí vmícháme posekanou petrželku, nadrobno nakrájenou a na másle orestovanou cibulku, osolíme a opeříme. Nakonec posypeme najemno pokrájenou pažitkou.
-
3
Podáváme jako přílohu k pečenému masu.