Bílé fazole na lyonský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 50 g Cibule
  • 5.6 g Máslo čerstvé
  • 400 g Fazole bílé
  • 30 g Karotka
  • 15 g Petržel - nať
  • 15 g Pažitka
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 1.7 mg
  • Draslík 1911.6 mg
  • Vláknina 32289.8 mg
  • Vitamín A 32289.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem namočené fazole vaříme spolu s kouskem cibule, karotky a snítkou petrželky 45 minut doměkka, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Do teplých fazolí vmícháme posekanou petrželku, nadrobno nakrájenou a na másle orestovanou cibulku, osolíme a opeříme. Nakonec posypeme najemno pokrájenou pažitkou.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k pečenému masu.

Komentáře k receptu