Minestrone polévka s kuřecím masem
Suroviny
- 200 g Hrášek mražený
- 50 g Slanina vepřová
- 10 g Petržel - nať
- 50 g Sýr Parmezán
- 90 g Těstoviny konzumní
- 400 g Kuřecí stehna
- 1.29 ml Olej olivový
- 1000 ml Vývar drůbeží
- 1 ks Cibule
- 2 ks Cuketa
- 2 ks Celer řapíkatý
- 10 ks Bazalka
- 2 ks Brambory rané
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 773 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1294 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 100 mg
- Draslík 526.9 mg
- Vláknina 10142.2 mg
- Vitamín A 10142.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme kuřecí stehna a smažíme 5 minut z každé strany. Poté je vyjmeme a odložíme stranou.
-
2
Snížíme teplotu a dáme na pánev najemno nakrájenou slaninu, cibuli a bylinky a za stálého míchání smažíme 5 minut. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu (kromě hrášku) a smažíme 5-7 minut.
-
3
Kuřecí maso vrátíme na pánev, přilijeme vývar a uvedeme do varu. Přikryjeme poklicí a vaříme 35-40 minut, občas zamícháme.
-
4
Vyjmeme kuřecí maso, přimícháme hrášek a drobné zavářkové těstoviny a vaříme 7-8 minut, až jsou těstoviny hotové.
-
5
Mezitím z kuřecích stehen odstraníme kůži, vykostíme, nakrájíme na menší kousky, vrátíme do polévky a prohřejeme. Polévku podle chuti dokořeníme a podáváme posypanou hoblinkami parmezánu a několika lístky bazalky.