Králičí filé na hříbkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 976 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 53 g
- Sodík 611 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 202 mg
- Draslík 1120 mg
- Vláknina 3294.8 mg
- Vitamín A 3294.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka na hřbetě z obou stran nařízneme, osolíme a opepříme a na pekáči s trochou oleje a zelenou petrželkou ze všech stran dobře opečeme. Přidáme česnek, cibule rozkrájené na čtvrtky a pečeme asi na 200 stupňů doměkka.
-
2
Nakrájené hříbky podusíme na polovině másla a osolíme a opepříme. Upečeného králíka vyndáme z pekáče a necháme v teple. Šťávu z pečení zalijeme vínem, krátce povaříme, přecedíme, dochutíme a vmícháme na kousky nakrájené zbylé máslo.
-
3
Maso vykostíme, nakrájíme na plátky, ozdobíme dušenými hříbky, přelijeme omáčkou a podáváme.