Králičí filé na hříbkách

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Hříbky čerstvé
  • 800 g Králík
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 976 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 611 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 202 mg
  • Draslík 1120 mg
  • Vláknina 3294.8 mg
  • Vitamín A 3294.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka na hřbetě z obou stran nařízneme, osolíme a opepříme a na pekáči s trochou oleje a zelenou petrželkou ze všech stran dobře opečeme. Přidáme česnek, cibule rozkrájené na čtvrtky a pečeme asi na 200 stupňů doměkka.

  • 2

    Nakrájené hříbky podusíme na polovině másla a osolíme a opepříme. Upečeného králíka vyndáme z pekáče a necháme v teple. Šťávu z pečení zalijeme vínem, krátce povaříme, přecedíme, dochutíme a vmícháme na kousky nakrájené zbylé máslo.

  • 3

    Maso vykostíme, nakrájíme na plátky, ozdobíme dušenými hříbky, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu