Hovězí polévka se zavářkovými těstovinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 7 g
- Sodík 3646 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 471.5 mg
- Vláknina 4239.8 mg
- Vitamín A 4239.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 82.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větším hrnci uvedeme do varu hovězí vývar. Osolíme, opepříme a poté vložíme sušené zavářkové těstoviny. Důkladně zamícháme a uvedeme opět do varu.
-
2
Při snížené teplotě vaříme, až jsou těstoviny hotové, tj. 7-8 minut. Během varu často mícháme, aby se těstoviny neslepily.
-
3
Nakládané papriky necháme okapat a nakrájíme na drobné kostičky, které rozdělíme do čtyř talířů a zalijeme dochucenou polévkou. Parmazán nakrouhaný na jemné hoblinky podáváme zvlášť.