Hovězí polévka se zavářkovými těstovinami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Těstoviny konzumní
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 1200 ml Hovězí vývar základní
  • 2 ks Paprika sterilovaná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 3646 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 471.5 mg
  • Vláknina 4239.8 mg
  • Vitamín A 4239.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 82.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větším hrnci uvedeme do varu hovězí vývar. Osolíme, opepříme a poté vložíme sušené zavářkové těstoviny. Důkladně zamícháme a uvedeme opět do varu.

  • 2

    Při snížené teplotě vaříme, až jsou těstoviny hotové, tj. 7-8 minut. Během varu často mícháme, aby se těstoviny neslepily.

  • 3

    Nakládané papriky necháme okapat a nakrájíme na drobné kostičky, které rozdělíme do čtyř talířů a zalijeme dochucenou polévkou. Parmazán nakrouhaný na jemné hoblinky podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu