Jablečný koláč Milopita
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 21 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 168.5 mg
- Vláknina 5891.9 mg
- Vitamín A 5891.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme mouku, máslo, cukr, prášek do pečiva a uhněteme hladké těsto. Z něj vyválíme dva pláty o rozměrech plechu na pečení. Pokud je v průběhu hnětení tuhé, můžeme přidat trochu vlažné vody.
-
2
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na plátky. Máslem vymažeme plech, jako spodní vrstvu poklademe plátky jablek, přikryjeme prvním plátem těsta a pomažeme rozpuštěným máslem. Na to další vrstvu jablek a druhý plát těsta, na kterém velmi ostrým nožem nařízneme jednotlivé čtverce porcí. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Ještě horké polijeme rozpuštěným máslem s cukrem a skořící, které se vpije do jednotlivých naříznutých porcí.