Smažené kuličky ze sušené tresky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 50 g Strouhanka
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 300 g Treska sušená
  • 300 g Špenát listový čerstvý
  • 5 g Sůl
  • 20 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 298 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 756 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 163.9 mg
  • Draslík 1183.2 mg
  • Vláknina 8312.5 mg
  • Vitamín A 8312.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.9 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme brambory a oloupeme. Špenát pokrájíme na nudličky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme pokrájené špenátové listy a 2-3 minuty smažíme. Vyjmeme a dáme do mísy. Oloupané brambory protlačíme sítem. Ze sušené tresky stáhneme kůži, rybu vykostíme a nakrájíme na kousky.

  • 3

    Kousky sušené tresky přidáme ke špenátovým listům, přidáme protlačené brambory, jedno vejce, sůl, pepř a vše promícháme. Ze směsi vytvarujeme kuličky o velikosti většího vlašského ořechu.

  • 4

    Obalíme v rozšlehaném vejci, vidličkou trochu zploštíme, obalíme ve strouhance. Osmažíme na oleji. Hotové kuličky vyjímáme a klademe na savý kuchyňský papír.

Komentáře k receptu