Tuňák se zeleninou a bylinkami
Suroviny
- 750 g Tuňák v oleji
- 60 ml Olej olivový
- 170 ml Víno bílé
- 10 ks Cibule
- 1 ks Cuketa
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Šalvěj sušená
- 1 špetka Oregano sušené
- 2 stroužek Česnek
- 1 kg Rajčata
- 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
- 3 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 707 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 31 g
- Sodík 179 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 33.8 mg
- Draslík 1402.9 mg
- Vláknina 14796.9 mg
- Vitamín A 14796.9 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celé cibule vaříme 5 minut v osolené vodě. Rajčata 30 sekund spaříme v horké vodě, zchladíme je, oloupeme a nasekáme. Tuňáka pokrájíme na kousky a zprudka ho pak osmažíme na oleji dozlatova. Vyndáme ho a necháme okapat a do oleje vložíme cibulku, prolisovaný česnek, rajčata (na pánvi je rozmačkáme), bylinky, šalvěj, cukr, protlak, víno a vše přivedeme do varu.
-
2
Zeleninu povaříme zvolna 5 minut, vložíme rybu a pokračujeme dalších 5 minut.
-
3
Pokrm osolíme, opepříme a podáváme s plátky cukety a oreganem.