Sardinky se špagetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1571 kcal
- Sacharidy 131 g
- Tuky 103 g
- Sodík 128 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 131 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 725.8 mg
- Vláknina 14756.8 mg
- Vitamín A 14756.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.6 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sardinky očistíme, vykostíme, omyjeme, osušíme, vykucháme a podélně rozkrojíme na polovinu, cibuli nasekáme a hrozinky namočíme na chvíli do vody.
-
2
Nasucho opražíme strouhanku dozlatova. Na 40 ml oleje dozlatova osmažíme cibuli, přidáme kopr a po 1 minutě vložíme i oříšky, hrozinky a sůl dle chuti.
-
3
Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Na zbylém oleji smažíme 3 minuty sardinky poprášené moukou. Špagety vmícháme do cibulové směsi a prohřejeme je.
-
4
Na talíř položíme špagety, na ně sardinky a strouhanku.