Salát ze sardelek s fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Sardinka obecná
  • 5 g Sůl
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 50 ml Olej olivový
  • 2 ks Citrony
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 233 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 494 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 178.1 mg
  • Vláknina 7400 mg
  • Vitamín A 7400 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sardele vykucháme a odtrhneme jim hlavičky. Rozevřeme je a vytáhneme páteř. Pod tekoucí vodou je rychle propláchneme a osušíme. Do misky vymačkáme citrony. Ryby rozložíme v hlubokém talíři, trochu je osolíme, zalijeme citronovou šťávou a necháme na čerstvém vzduchu alespoň 2 hodiny marinovat.

  • 2

    Mezitím odkrojíme stopky zelených fazolek, zbavíme je případných vláken, nakrájíme je, omyjeme a scedíme. V hrnci uvedeme do varu

  • 3

    dostatečné množství vody, osolíme ji a fazolky 5 minut povaříme. Scedíme je, ponoříme do ledové vody, aby se už dál nevařily, znovu je scedíme a vysypeme na čistou utěrku.

  • 4

    Doprostřed servírovací mísy nasypeme fazolky, vyjmeme ryby z marinády a rozložíme je na vrstvu fazolek, zalijeme olejem a podáváme.

Komentáře k receptu