Salát ze sardelek s fazolkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 21 g
- Sodík 494 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 178.1 mg
- Vláknina 7400 mg
- Vitamín A 7400 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sardele vykucháme a odtrhneme jim hlavičky. Rozevřeme je a vytáhneme páteř. Pod tekoucí vodou je rychle propláchneme a osušíme. Do misky vymačkáme citrony. Ryby rozložíme v hlubokém talíři, trochu je osolíme, zalijeme citronovou šťávou a necháme na čerstvém vzduchu alespoň 2 hodiny marinovat.
-
2
Mezitím odkrojíme stopky zelených fazolek, zbavíme je případných vláken, nakrájíme je, omyjeme a scedíme. V hrnci uvedeme do varu
-
3
dostatečné množství vody, osolíme ji a fazolky 5 minut povaříme. Scedíme je, ponoříme do ledové vody, aby se už dál nevařily, znovu je scedíme a vysypeme na čistou utěrku.
-
4
Doprostřed servírovací mísy nasypeme fazolky, vyjmeme ryby z marinády a rozložíme je na vrstvu fazolek, zalijeme olejem a podáváme.