Olihně s omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrášek
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sójové boby vařené
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 500 g Olihně
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 ks Mrkev kořen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 273 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 97 g
  • Sodík 117 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 300.3 mg
  • Draslík 530.7 mg
  • Vláknina 8470 mg
  • Vitamín A 8470 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stáhneme z olihní kůži, vykucháme je, propláchneme a osušíme. Oškrábeme mrkev a pokrájíme na kostičky. V osolené vařící vodě spaříme boby, scedíme je, oloupeme a odložíme stranou. V páře povaříme hrášek, oloupané boby a kostičky mrkve.

  • 2

    Do pánve nalijeme bíle víno a rybí vývar a při vysoké teplotě necháme část zprudka vyvařit, aby zbylo o něco méně než polovina tekutiny. Přidáme olihně, špetku soli a pepře a vše vaříme asi 7 minut. Přisypeme hrášek, kostičky mrkve, boby a všechno ještě 1 minutu povaříme. Nakonec přidáme na vločky pokrájené máslo pokojové teploty, vše promícháme a hotové podáváme.

Komentáře k receptu