Olihně s omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 97 g
- Sodík 117 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 300.3 mg
- Draslík 530.7 mg
- Vláknina 8470 mg
- Vitamín A 8470 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stáhneme z olihní kůži, vykucháme je, propláchneme a osušíme. Oškrábeme mrkev a pokrájíme na kostičky. V osolené vařící vodě spaříme boby, scedíme je, oloupeme a odložíme stranou. V páře povaříme hrášek, oloupané boby a kostičky mrkve.
-
2
Do pánve nalijeme bíle víno a rybí vývar a při vysoké teplotě necháme část zprudka vyvařit, aby zbylo o něco méně než polovina tekutiny. Přidáme olihně, špetku soli a pepře a vše vaříme asi 7 minut. Přisypeme hrášek, kostičky mrkve, boby a všechno ještě 1 minutu povaříme. Nakonec přidáme na vločky pokrájené máslo pokojové teploty, vše promícháme a hotové podáváme.