Nudlová polévka z mořských ryb
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1079 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 16 g
- Sodík 2277 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 149.5 mg
- Draslík 1263.2 mg
- Vláknina 6820 mg
- Vitamín A 6820 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci přivedeme k varu kuřecí vývar, přidáme ryby, garnáty a mušle, znovu přivedeme k prudkému varu, poté snížíme teplotu, přikryjeme pokličkou a za občasného míchání vaříme 10 minut. Vsypeme pokrájené houby, pekingské zelí nakrájené nadrobno a znovu vaříme. V troše vody pečlivě rozmícháme mouku a tuto hladkou hmotu postupně vmícháváme do vývaru. Opět vaříme na mírném ohni za občasného promíchání, dokud polévka nezhoustne (asi 2 min.). Poté vmícháme sezamový olej. Široké nudle uvaříme podle návodu na obalu, scedíme, propláchneme studenou vodou a rozdělíme na talíře. Přelijeme polévkou a hned podáváme. Mušle můžeme případně vyjmout před servírováním.