Rostbíf na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 648 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 28 g
- Sodík 327 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 163.1 mg
- Draslík 750.2 mg
- Vláknina 1772.3 mg
- Vitamín A 1772.3 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso osolíme, opepříme a osmažíme na oleji asi 10 minut dočervenohněda. Potom uložíme na teple.
-
2
Smícháme mouku, sůl, vejce a pomalu přimícháváme i mléko. Tukem vymažeme formu na muffiny, do každého důlku dáme 1/2 lžičky tuku a formu dáme ohřát do předehřáté trouby na 220°C.
-
3
Těsto rozdělíme do formiček a pečeme 20 minut.
-
4
Výpek povaříme s vínem a moučkou ve 40 ml vody. Vše 1 minutu povaříme a osolíme.
-
5
Maso nakrájené na tenké plátky podáváme s omáčkou a upečenými mufinkami.