Pekingská kachna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2814 kcal
- Sacharidy 218 g
- Tuky 178 g
- Sodík 18 mg
- Bílkoviny 81 g
- Uhlovodany 217 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 200.3 mg
- Vláknina 14060 mg
- Vitamín A 14060 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den před pečením kachnu důkladně očistíme a vložíme do velké nádoby.
-
2
V sedmilitrovém hrnci svaříme vodu, kachnu do ní vložíme a necháme ji máčet, až zvrásní. Pak ji vyndáme, utřeme dosucha a za krk pověsíme v dobře větrané místnosti na dvacet čtyři hodin.
-
3
Čtyři hodiny před pečením smícháme med a omáčku a směsí kachnu několikrát potřeme ve dvouhodinových intervalech.
-
4
Kachnu pečeme na alobalu v troubě na 200 stupňů C asi hodinu a půl. Maso nepodléváme! Po upečení ji vykostíme a podáváme s rýží připravenou podle návodu na obalu.