Hovězí roláda na víně se zeleninou a cuketami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 200 g Telecí kýta
  • 100 ml Víno červené
  • 40 ml Olej stolní
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Cuketa
  • 4 ks Šunka dušená
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Muškátový oříšek
  • 1 ks Hovězí maso zadní
  • 1 ks Tymián sušený
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Tuk Perla jedlý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 719 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 97194 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 255.7 mg
  • Draslík 514.1 mg
  • Vláknina 10296 mg
  • Vitamín A 10296 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukety zbavíme konců a rozpůlíme je. Mleté maso smícháme s vejcem, nastrouhaným sýrem, solí, pepřem a umletým oříškem. Vše důkladně promícháme. Hovězí naklepeme, osolíme, poklademe na něj plátky šunky, potřeme ho masovou směsí a doprostřed dáme kousek cukety. Pomocí nití z masa vyrobíme roládu.

  • 2

    Na másle a oleji roládu prudce osmažíme. Na pekáči ji okapeme tukem, přidáme k ní tymián, kolečka cibule a oloupaný česnek, podlijeme ji vínem, přiklopíme ji a pečeme asi hodinu doměkka na 180 stupňů C.

  • 3

    Pak ji necháme asi patnáct minut odpočinout, zbavíme ji nití a podáváme ji nakrájenou na plátky s přecezeným výpekem jako omáčkou a bramborovou kaší.

Komentáře k receptu