Hovězí roláda na víně se zeleninou a cuketami
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 40 g Sýr Parmezán
- 200 g Telecí kýta
- 100 ml Víno červené
- 40 ml Olej stolní
- 1 ks Cibule
- 2 ks Cuketa
- 4 ks Šunka dušená
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Sůl
- 1 ks Pepř černý mletý
- 1 ks Muškátový oříšek
- 1 ks Hovězí maso zadní
- 1 ks Tymián sušený
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Tuk Perla jedlý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 719 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 41 g
- Sodík 97194 mg
- Bílkoviny 68 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 255.7 mg
- Draslík 514.1 mg
- Vláknina 10296 mg
- Vitamín A 10296 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukety zbavíme konců a rozpůlíme je. Mleté maso smícháme s vejcem, nastrouhaným sýrem, solí, pepřem a umletým oříškem. Vše důkladně promícháme. Hovězí naklepeme, osolíme, poklademe na něj plátky šunky, potřeme ho masovou směsí a doprostřed dáme kousek cukety. Pomocí nití z masa vyrobíme roládu.
-
2
Na másle a oleji roládu prudce osmažíme. Na pekáči ji okapeme tukem, přidáme k ní tymián, kolečka cibule a oloupaný česnek, podlijeme ji vínem, přiklopíme ji a pečeme asi hodinu doměkka na 180 stupňů C.
-
3
Pak ji necháme asi patnáct minut odpočinout, zbavíme ji nití a podáváme ji nakrájenou na plátky s přecezeným výpekem jako omáčkou a bramborovou kaší.