Plněná vepřová roláda se zeleninou

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Telecí hruď
  • 800 g Špenát listový čerstvý
  • 40 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 600 ml Olej stolní
  • 200 ml Bujón hovězí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 8 plátek Šunka dušená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2016 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 190 g
  • Sodík 12577 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 478.3 mg
  • Draslík 2051.7 mg
  • Vláknina 10529.8 mg
  • Vitamín A 10529.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 81.2 mg
  • Vitamín E 6.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso osolíme a opepříme. Špenát minutu povaříme a promícháme s prolisovaným česnekem. Plátky cibule zpěníme na 40 ml oleje. Vejce a smetanu rozšleháme, osolíme, opepříme podle chuti a přidáme k cibuli, tak připravíme vaječnou omeletu. Na maso položíme plátky šunky, na ně míchaná vejce a špenát, vše posypeme kostičkami papriky a roládu zabalíme a převážeme nití.

  • 2

    Na 80 ml oleje ji pečeme při 220 stupních Celsia asi 10 minut. Pak přilijeme bujon a přikryté alobalem dál dusíme 40 minut při 180 stupních Celsia. Odstraníme alobal a dopékáme 25 minut dočervena. Roládu poléváme šťávou a občas podléváme.

  • 3

    Poté ji necháme 20 minut odpočinout bez nití, nakrájíme ji a podáváme.

Komentáře k receptu