Pannacotta s jahodovým pyré

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 85 g Cukr krupice
  • 250 g Jahody zahradní
  • 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 ks Citronová kůra
  • 4 plátek Želatina bílá plátky
  • 1 polévková lžíce Sirup javorový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 530 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 137.5 mg
  • Draslík 104 mg
  • Vláknina 3109.5 mg
  • Vitamín A 3109.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanu vlijeme do kastrolu a svaříme ji s cukrem a citronovou kůrou.

  • 2

    Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, vydlabeme a dřeň i lusk přidáme do smetany.

  • 3

    Plátky želatiny na chvíli namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Potom želatinu vymačkáme a vložíme do teplé smetany, kterou jsme odstavili z plotny - už nevaříme. Mícháme asi 1 minutu do částečného vychladnutí.

  • 4

    Směs nalijeme do formiček nebo do kelímků a necháme nejméně 3 hodiny tuhnout v chladničce.

  • 5

    Vychladlou panacottu vyklopíme z formiček na talířky a podáváme s jahodovým pyré.

  • 6

    Příprava jahodového pyré: Jahody svaříme s javorovým sirupem a rozmačkáme na pyré.

Komentáře k receptu