Babiččina omeleta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 60 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 5 g Petržel kudrnka
  • 2 g Máslo čerstvé
  • 300 g Salát okurkový
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 251 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 377 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 491.5 mg
  • Draslík 185.9 mg
  • Vláknina 1123 mg
  • Vitamín A 1123 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z plátků bílého chleba odstraníme kůrku, zbytek natrháme na menší kousky a na másle zprudka opečeme.

  • 2

    V misce metlou rozšleháme vejce, přidáme špetku soli, pepře, lžičku posekané petrželky, z pánve přisypeme ještě horké kousky chleba, dobře promícháme a vlijeme na pánev s horkým máslem. Omeletu usmažíme po obou stranách dozlatova.

  • 3

    Podáváme jako večeři s čerstvým zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu