Babiččina omeleta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 13 g
- Sodík 377 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 491.5 mg
- Draslík 185.9 mg
- Vláknina 1123 mg
- Vitamín A 1123 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z plátků bílého chleba odstraníme kůrku, zbytek natrháme na menší kousky a na másle zprudka opečeme.
-
2
V misce metlou rozšleháme vejce, přidáme špetku soli, pepře, lžičku posekané petrželky, z pánve přisypeme ještě horké kousky chleba, dobře promícháme a vlijeme na pánev s horkým máslem. Omeletu usmažíme po obou stranách dozlatova.
-
3
Podáváme jako večeři s čerstvým zeleninovým salátem.