Omeleta nadívaná kuřecími játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 24 g
- Sodík 790 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 674 mg
- Draslík 389.8 mg
- Vláknina 3452.7 mg
- Vitamín A 3452.7 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.9 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí játra pokrájíme na menší kousky, petrželku posekáme nadrobno.
-
2
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme kuřecí játra, osolíme, opepříme, zasypeme petrželkou a zprudka orestujeme 2 minuty. Potom zalijeme lžící bešamelu a bílým vínem. Minutu povaříme a stáhneme z ohně.
-
3
V misce rozšleháme vejce, osolíme, opeříme a vlijeme na pánev, kde jsme rozpálili máslo. Omeletu osmažíme po obou stranách dozlatova. Omeletu přendáme na talíř, uprostřed vykrojíme otvor a do něj vložíme orestovaná játra s petrželkou.
-
4
Podáváme jako večeři s topinkami z bílého chleba.