Pohankový knedlík s uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 11 g
- Sodík 945 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 37.5 mg
- Draslík 187 mg
- Vláknina 3897.4 mg
- Vitamín A 3897.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzené maso omyjeme a uvaříme doměkka ve vodě, do které jsme dali celou oloupanou cibuli, bobkový list, nové koření a pepř.
-
2
Uvařené maso pak nakrájíme na malé kostičky a odložíme do mísy.
-
3
V druhé míse smícháme pohankovou mouku s hladkou moukou, přidáme vykynuté kvasnice (do 0.5 dl vlažné vody s lžičkou cukru rozdrobíme kvasnice), přilijeme podle potřeby vývar z uzeného masa, přidáme pokrájené maso a vše dobře propracujeme.
-
4
Těsto dáme na pomoučený vál, rozdělíme na 3-4 díly a z každého vytvoříme menší knedlík, který pomalu vaříme v osolené vodě (přibližně 10 - 20 minut, podle síly knedlíku). Knedlík musí vyplavat napovrch a ještě jej ve vodě ke konci vaření propíchneme špejlí, abychom zjistili, jestli je dostatečně uvařený.
-
5
Uvařený pohankový knedlík s uzeným masem pokrájíme na plátky a podáváme jako přílohu nebo samostatně.