Cavourova smažená vajíčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 6 g
- Sodík 535 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 459.8 mg
- Vláknina 5459.8 mg
- Vitamín A 5459.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.8 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata rozpůlíme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kostky.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej, přisypeme rajčata a minutu restujeme. Smažená rajčata rozdělíme na talíře doprostřed, kolem rozložíme vařenou rýži a navrch položíme vždy jedno smažené vejce, které jsme usmažili na pánvi po rajčatech. Osolíme a opepříme až na talíři.
-
3
Rajčatovou omáčku přivedeme k varu, přilijeme hovězí vývar a vaříme asi 10 minut, dokud se tekutina částečně neodpaří a omáčka nebude mít středně hustou konzistenci.
-
4
Touto omáčkou přelijeme pokrm na talířích.