Salát ze slávek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1093 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 1220.3 mg
- Vláknina 194 mg
- Vitamín A 194 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.2 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře omyté slávky necháme v páře otevřít, vyjmeme je z lastur a vsypeme do mísy.
-
2
Ušleháme přecezenou vodu, ve které se slávky vařily (150 ml), olivový olej a citronovou šťávu.
-
3
Směsí zalijeme slávky v míse a posypeme je nasekanou petrželkou.
-
4
Salát podáváme vlažný.