Salát ze slávek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 g Mušle slávky
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1093 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 1220.3 mg
  • Vláknina 194 mg
  • Vitamín A 194 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.2 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře omyté slávky necháme v páře otevřít, vyjmeme je z lastur a vsypeme do mísy.

  • 2

    Ušleháme přecezenou vodu, ve které se slávky vařily (150 ml), olivový olej a citronovou šťávu.

  • 3

    Směsí zalijeme slávky v míse a posypeme je nasekanou petrželkou.

  • 4

    Salát podáváme vlažný.

Komentáře k receptu