Dušené jehněčí maso na meruňkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 29 g
- Sodík 64707 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 97.2 mg
- Draslík 755.8 mg
- Vláknina 6776.8 mg
- Vitamín A 6776.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata nakrájíme na kostky a restujeme je pět minut s mátou a kousky papriky a cibule.
-
2
Na oleji zprudka orestujeme jehněčí maso, kousky meruněk a přidáme vodu, aby bylo všechno ponořeno a na mírném ohni dusíme asi hodinu.
-
3
Pak přidáme sůl a pepř, můžeme přidat vodu a dusíme další hodinu do měkka.