Marinované jehněčí na hrozinkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 37 g
- Sodík 144 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 116.7 mg
- Draslík 891.8 mg
- Vláknina 7540 mg
- Vitamín A 7540 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme jehněčí kýtu bez kosti, zbavenou tuku a nakrájenou na kostky. Cibuli a zázvor nasekáme nadrobno.
-
2
Smícháme mleté mandle, zázvor, jogurt, cibuli, citronovou šťávu, koriandr, kardamom, pepř a umixujeme směs dohladka. Maso marinujeme přes noc přikryté v ledničce.
-
3
Maso vaříme na pánvi s hrozinkami a mlékem pod pokličkou hodinu a půl a poté bez pokličky 30–40 minut za občasného míchání.