Marinované jehněčí na hrozinkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Hrozinky
  • 80 g Mandle
  • 680 g Jehněčí kýta
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 125 ml Jogurt bílý
  • 125 ml Mléko odtučněné
  • 2 kávová lžička Kardamom
  • 3 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 579 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 144 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 116.7 mg
  • Draslík 891.8 mg
  • Vláknina 7540 mg
  • Vitamín A 7540 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme jehněčí kýtu bez kosti, zbavenou tuku a nakrájenou na kostky. Cibuli a zázvor nasekáme nadrobno.

  • 2

    Smícháme mleté mandle, zázvor, jogurt, cibuli, citronovou šťávu, koriandr, kardamom, pepř a umixujeme směs dohladka. Maso marinujeme přes noc přikryté v ledničce.

  • 3

    Maso vaříme na pánvi s hrozinkami a mlékem pod pokličkou hodinu a půl a poté bez pokličky 30–40 minut za občasného míchání.

Komentáře k receptu