Salát z garnátů a avokáda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 466 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 41 g
- Sodík 376 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 103 mg
- Draslík 659.9 mg
- Vláknina 16229.8 mg
- Vitamín A 16229.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.7 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme avokáda a ostrým nožem je rozpůlíme podél pecky. Uchopíme obě poloviny a otočením proti sobě je oddělíme. Nožem vyjmeme pecku a nakrájíme podélně na plátky.
-
2
Avokádové plátky potřeme citronovou šťávou, aby dužina nehnědla, rozdělíme na 4 talíře do tvaru vějíře a poklademe garnáty.
-
3
Všechny suroviny na zálivku (ocet, oliv.olej, sůl a pepř) dáme do sklenice se šroubovacím víkem a důkladně protřepeme. Zálivkou přelijeme každou porci, posypeme nasekanou petrželkou a ozdobíme plátkem citronu.